Yurt içi faktoring, işletmelerin yurt içinde gerçekleştirdiği satışlardan doğan alacaklarını güvence altına alarak tahsilat sürecini hızlandıran bir finansman yöntemidir. Bu hizmet, işletmelerin mal ve hizmet satışlarından doğmuş veya doğacak fatura ve benzeri belgelere dayalı alacaklarının faktoring şirketi tarafından satın alınmasını ve tahsil edilmesini içerir. Bu sayede işletmeler, nakit akışlarını düzenler.
Yurt dışı faktoring, ihracat yapan işletmelerin, farklı ülkelerdeki alıcılarla sorunsuz ve uzun vadeli iş ilişkileri kurmalarını sağlayan bir çözümdür. Bu hizmet, işletmenin alacaklarını güvence altına alarak ihracat sürecini kolaylaştırır.
İthalat faktoringi, yurt dışındaki ihracatçı firmalar tarafından başlatılan ve alacaklarını güvence altına almasını sağlayan bir işlemdir. İthalatçı firma adına garanti limiti tahsis edilerek, açık hesap üzerinden işlem yapmasına olanak tanınır. İhracatçı, yaptığı satışlarda garanti, finansman ve tahsilat hizmetlerinden yararlanırken, ithalatçı firma bankalarına akreditif açtırmak zorunda kalmaz. Bu işlem, ithalatçıya ek bir maliyet getirmemekte, yalnızca fatura bedelini vadesinde ödemekle yükümlü kılmaktadır.